Kissa hulluna maissiin – herkuttelun äänet hakevat vertaistaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maissi on monipuolinen viljelykasvi, josta saa ravintoa sekä eläimille että ihmisille. Kerroimme äskettäin maissia mussuttaneesta koirasta, joka suorastaan näytti rakastavan keltaista herkkua. Nyt nähdään hieman samankaltainen jyvien napostelija, mutta eri eläinlajista.

YouTube
YouTube

Videolle on kuvattu maissia autuaasti maiskuttava kissa, jonka äänely kuulostaa siltä kuin se sanoisi: ”Nam nam nam nam”. Ääni johtunee siitä, että katti pitää maissia niin herkullisena, ettei tahdo kenenkään koskevan siihen. Varoittava äänensävy muuttuu syödessä maiskuttelulta kuulostavaksi.

Maissia tuotetaan maailmassa enemmän kuin mitää muuta viljalajia. Ravinnon lisäksi maissista voidaan valmistaa muovia, kuituja, öljyä, siirappia tai alkoholia. Maissista valmistettavia herkkuja ovat aamumurot, popcornit ja leipäset. Maissia nautitaan etenkin kesällä myös grillattuna ja keitettynä.