Kolme lepakkoa tallentui videolle – et usko miten söpöt tanssikuviot esittivät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lepakoissa pelottaa kaiketi niiden rottia ja hiiriä muistuttava ulkonäkö, nahkaiselta näyttävät siivet ja legenda veren imemisestä. Todellisuudessa lepakot näyttävät monen silmään hyvin suloisilta, ja niitä voi nähdä Suomessakin kesäiltoina lentelemässä ja kaartelemassa.

YouTube
YouTube

Nettiin on alkuvuodesta julkaistu hauska video kolmesta lepakosta, jotka vaikuttavat tanssivan ja ääntelevän hullunkurisesti musiikin tahdissa. Video on kuvattu siten, että lepakot ovat roikkuneet katosta pää alaspäin, mutta väärinpäin esitettynä video on hupaisaa katseltavaa. Tätä kolmikkoa on vaikea vastustaa.

Yöaikaan elävät lepakot ovat usein hyvin pienikokoisia, ja ihmiset saattavat sekoittaa ne lentelyssä pikkulinnuiksi. Harva tietää, että lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen maailman suurin nisäkäslahko, ja eri lajeja tunnetaan yli 1.100 kappaletta. Suomessa näistä on tavattu 13 lajia.