Selfie-kuvat uudelle extreme-tasolle – kuvauskopteri seuraa automaattisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa on käytetty jo muutaman vuoden ajan UAV-helikoptereita kuvaamiseen, kun ensin laitteet tulivat ammattilaisten saataville ja viime aikoina harrastelijatason laitteen on saanut jopa alle tuhannella dollarilla. Nyt joukkoon on tullut mielenkiintoinen uutuus HEXO+, joka keskittyy selfie-kuvien ottamiseen.

YouTube
YouTube

HEXO+ on perinteisen näköinen UAV-helikopteri, mutta se kykenee seuraamaan automaattisesti kohdettaan sen liikkuessa esimerkiksi juoksu- tai moottoripyöräradalla. Kameraa mukanaan kantavalle lentolaitteelle voidaa määritellä haluttu kuvakulma ja etäisyys, jonka päässä kamera liikkuu. Laite voi lentää kameroineen jopa 70 km/h vauhdilla, eli jalkoihin se ei jää. Laitteen hinta on Yhdysvalloissa toistaiseksi 599 dollaria.