Stairway to Heaven soitettiin kovalevyillä ja diskettiasemilla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Aina silloin tällöin verkossa nähdään soittovideoita, joissa instrumentiksi ovat kelvanneet niin muoviputket ja vanhat Nintendo-pelit kuin tyhjät pullotkin. Lahjakkaat ihmiset osaavat luoda musiikkia lähes kaikilla mahdollisilla esineillä, ja tällöin vain mielikuvitus on rajana.

YouTube
YouTube

Nyt maailmalla ihastuttaa tietokoneen diskettiasemilla ja kovalevyillä soitettu legendaarinen Stairway to Heaven. Suosikkikappaleen erikoisen version takana on Arganalth-nimellä kulkeva muusikko, joka on aiemminkin ihastuttanut kovalevyillä ja diskettiasemilla tuotetuilla kappaleilla. Tietokoneen osilla esitetty versio Stairway to Heavenistä on melko mykistyttävää kuunneltavaa.

Led Zeppelinin hittikappale on vuosien varrella noussut lähestulkoon kulttiasemaan. Moni pitää kappaletta yhtenä rock-musiikin hienoimmista tuotoksista. Yhtye joutui alkukesästä rajujen syytösten kohteeksi, kun Spirit-niminen yhtye väitti kappaleen olevan kopio heidän Taurus-kappaleestaan. Spirit nosti asiasta oikeusjutun jota Led Zeppelin ei ole vielä julkisesti kommentoinut.