Viimeinkin! Maailman suurin ja hurjin vesiliukumäki avattiin testien jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko maailma on kohissut viime vuodesta saakka hehkutetun Kansas Cityn Schlitterbahn-vesihuvipuistoon rakennetun Verrückt-nimisen vesiliukumäen avaamisesta. Kyseessä on maailman korkein vesiliukumäki, mutta sitä ei ole päästy vielä laskemaan muuten kuin testimielessä. Hurja huvittelulaite todettiin aiemmin liian vaaralliseksi.

YouTube
YouTube

Nyt vesihuvipuisto tiedottaa, että 17-kerroksisen talon korkeudelta lähtönsä starttaava vesiliukumäki otetaan tänään virallisesti yleisön käyttöön. Associated Press on julkaissut jo ennakkoon videon testilaskijoiden näytteestä, kun aiemmin julkisuuteen on saatu vain näytteitä hiekkasäkkien suorittamista laskusuorituksista.

Vesiliukumäki on korkeampi kuin Niagaran vesiputoukset tai Vapaudenpatsas. Aiemmin liukumäen ongelmana olivat ei-toivotut ilmalennot, mutta vahinkoja on pyritty eliminoimaan liukumäen päälle asetetulla turvaverkolla. Uskaltaisitko kyytiin?

YouTube
YouTube
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash