20 myyttiä seksistä – luulitko näitä faktoiksi?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin lapsilla ja nuorilla voi tunnetusti olla hieman vääristynyt kuvitelma siitä, mitä seksi on ja mistä lapset tulevat. Nyt Mental Floss on asiantuntijan avustuksella koonnut videon, johon on kerätty 20 seksiin liittyvää yleisintä väärinymmärrystä.

Sivuston tuottamalla videolla esimerkiksi kumotaan se yleinen myytti, että miehen jalkojen koko viitaisi hänen peniksensä kokoon. Lääkäri Aaron Carrol kertoo, että tästä ei olla tutkimuksissa saatu mitään tieteellisiä todisteita. Myöskään käsien tai korvien koko ei tutkimusten mukaan ole liitettävissä miehen sukupuolielimen kokoon.

Videolla saa kenkää myös se myytti, että kondomin käyttö lyhentäisi aktin kestoa. Miehet eivät myöskään tilastojen mukaan ole yhtään sen enemmän kiinnostuneita vaaleahiuksista neitokaisista tummahiuksisiin kaunottariin verrattuna. Blondit nähdään kuitenkin usein puoleensa vetävämpinä niillä alueilla, joilla vaaleaverikköjä on vähemmän suhteessa muihin hiusväreihin. Videolla kumotaan myös muun muassa myytti siitä, että kuollut mieshenkilö voisi saada erektion.