Tältä kuulosti Argentiinan finaalipaikka Buenos Airesissa – koko kaupunki mylvi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomea ei voi sanoa vielä hyvällä tahdollakaan koko maailman mittapuulla jalkapallomaaksi, vaikka lähes jokainen maamme kansalainen on seurannut tavalla tai toisella pian päättyviä Brasilian jalkapallon mm-kilpailuja. Tummat ja tuliset maat ovat sen sijaan fanaattisia lajin suhteen.

YouTube
YouTube

Argentiinalaisten ilo oli äskettäin ylimmillään, kun maajoukkue selvitti tiensä sunnuntaina pelattavaan finaaliin jännittävässä ottelussa Hollantia vastaan. Kuten arvata saattoi, pidätti jokainen argentiinalainen hengitystään kotona televisioiden vastaanottimien edessä ennen ratkaisevaa rangaistuspotkua. Eräs jalkapallofani kuvasi viimeiset otteluminuutit videolle.

Buenos Aires kirjaimellisesti räjähti huutoon Argentiinan lunastettuaan voittonsa. Kaupungin yllä kuuluva mylvintä saa paatuneimmankin jalkapallonvihaajan ihokarvoituksen kananlihalle, sillä huuto todistaa maalin olleen enemmän kuin tervetullut asia maan kansalaisille. Argentiina pelaa sunnuntaina päätösottelun Saksaa vastaan.