3D-tulostin liian kallis – nyt tulee edullinen muovia piirtävä 3D-kynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

3D-tulostimet ovat olleet yksi viime vuosien suurimmista puheenaiheista teknologian saralla. Moni varmasti haaveilee omasta 3D-tulostimestaan, mutta toistaiseksi laitteet ovat vielä peruskuluttajien kukkaroille kalliita. Creopop lupaa tuoda 3D-tulostamisen teknologian jokaisen käden ulottuville 3D-kynän avulla.

YouTube
YouTube

Laitteen avulla kuka tahansa voi luoda helposti kolmiulotteisia muotoja ja rakennelmia. Yhden kynän hintana tulee olemaan 89 dollaria, eli noin 65 euroa. 3D-kynät eivät varsinaisesti ole keksintönä uusi idea. Markkinoilla on nähty muun muassa Lix ja 3Doodler -kyniä, joilla on mahdollista muokata muovia sulattamalla tätä hieman liimapyssyjen tapaan.

Creopop on kuitenkin markkinoiden ensimmäinen 3D-kynä joka pitää käyttämänsä musteen kylmänä, tehden siitä huomattavassti aikaisempia vastaavia keksintöjä turvallisemman.

Massiivisten 3D-rakennelmien tulostamisesta haaveilevien toiveita Creopop ei varmasti pysty täyttämään, mutta keksinnön voisi kuvitella olevan oiva apuväline esimerkiksi muotoilun ammattilaisille ja taideharrastusten parissa aikaa viettäville. Kuten monien muidenkin teknisten innovaatioiden tapauksessa nykyään, Creopop-kynän valmistukseen ja kehittämiseen kerätään rahaa Indiegogo-varainkeruusivuston kautta.