Parodia: Pohjois-Korean uutisissa hehkutetaan MM-jalkapallon murskavoittoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Korea on maailman eristäytynein maa, jonka tapahtumista muulla maailmalla ei ole täyttä varmuutta. Sen sijaan pohjoiskorealaisilla ei ole mitään aavistusta mitä maan rajojen ulkopuolella tapahtuu, joten propagandakoneisto syöttää asukkaille melkoisia tarinoita.

YouTube
YouTube

Suuren Johtajan uskomattomat saavutukset lienevät jo kaikille tuttuja, mutta nyt erään laajalti levinneen parodiavideon mukaan Pohjois-Korea on menestynyt erittäin hyvin myös Brasiliassa pelattavissa jalkapallon MM-kisoissa. Maan virallisen uutistoimiston nimittäin vitsaillaan uutisoineen, että maa on ottanut useita murskavoittoja.

Parodiavideolla Pohjois-Korean kerrotaan voittaneen Japanin 7-0, Yhdysvallat 4-0 ja Kiinan 2-0. Lisäksi uutisjutussa näytettiin kuvaa, jossa tuhannet ihmiset juhlistivat Pohjois-Korean menestystä, ja Kim Jong-unin videotaulun kautta pitämää puhetta. Todellisuudessa Pohjois-Korea ei selviytynyt karsinnoista edes varsinaiseen MM-turnaukseen saakka.

PÄIVITYS: Koreasta saatujen tietojen mukaan kyseessä on parodiavideo, ja artikkelia on muokattu sen mukaisesti. Toimitus pahoittelee virhettä. Tällä kertaa pohjoiskorealaisille ei siis syötetä pajunköyttä, vaan maassa näytetään MM-ottelut jopa televisiossa. Tästä huolimatta Kim Jong-unin kerrotaan esimerkiksi keksineen hampurilaisen ja osaavan lukea ihmisen mieltä.