Poskiparta tyrmää lannistajat: ”Vievät intohimon ja uskon omiin unelmiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mentalisti Pete Poskiparta on yksi Suomen tunnetuimmista alan tähdistä, ja hänet on 15 vuoden urallaan nähty esiintymislavojen lisäksi usein myös muun muassa televisiossa. Nyt Poskiparta kirjoittaa Blogbookin blogissaan lannistajista, jotka murskaavat muiden unelmia esimerkiksi koulussa.

– Jos olisin kuunnellut suurinta osaa opettajistani yläasteella, joiden mukaan ”kukaan ei elä millään taikurihommalla Suomessa” ja muutenkaan ”sun lahjat ei viittaa esiintymiseen” niin olisin varmaankin helvetin onneton, Pete Poskiparta kirjoittaa.

– Pidin pääni ja tässä olen. Vasta 15 vuotta olen elättänyt itseni tällä, mutta oletan sen todistavan, että olin oikeassa. Muutoinkin, kuka sanoo 13 vuotiaalle jätkälle, että ”hei, susta ei ole siihen eikä tähän?”

Jokaisella ihmisellä – varsinkin alalla kuin alalla menestyneellä – lienee samanlaisia tarinoita kerrottavanaan. Poskiparta kiteyttää kirjoituksessaan poikkeuksellisen osuvasti miten esimerkiksi kollegat ovat reagoineet uusista ajatuksista.

– Mitä ikinä haluatkin tehdä niin ala tekemään sitä. Jätä nillitykset, varoittelijat ja lannistajat omaan arvoonsa. Suurin esteesi on oma pääsi ja sen miellyttämishalu ympäristöä kohtaan. Karista se kannoiltasi ja jatka eteenpäin, Poskiparta muistuttaa.