Mitä vartalotaidetta! Tunnistatko näitä ihmisiksi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisuuteen on noussut aika ajoin kuvia taidokkaasti toteutetuista body paintingeista, eli ihomaalauksista. Yksi suosittu tapa ihomaalausten esille tuomisessa on niiden avulla suoritettu taidekuvaaminen.

Maalaukset saattavat olla jopa niin realistisen näköisiä, että ne huijaavat ihmissilmää suvereenisti. Nyt Barcroft Media esittelee videon, jolla nähdään upea hämähäkki-ihminen. Hieman pelottava hahmo on maalattu hyvin aidon näköiseski tarantellaksi, ja ihmisen liikehdintä saa aikaan sykähdyttävän efektin. Hämähäkki on 27-vuotiaan Emma Fayn taiteilema.

Ihomaalaukset tehdään yleensä paljaalle iholle, mutta niiden avulla ihminen ei näytä piiruakaan alastomalta. Ihomaalausten tekeminen rajoittui ennen ainoastaan lapsille tehtyihin kasvomaalauksiin ja teatterimaskeihin, mutta nyt tyylistä on laajentunut yksi kokonainen taiteenlaji.