Ilosaarirockissa 52 000 kävijää – pääesiintyjä lahjoitti rahaa järvilohille!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Joensuussa järjestetty Ilosaarirock päättyi sunnuntaina yhdysvaltalaisen Alice in Chainsin keikkaan. Festivaali keräsi Laulurinteelle kaikkiaan 52.000 festarivierasta. Viranomaisten arvion mukaan festivaalialueen ulkopuolella viikonloppua vietti lisäksi noin 10.000 ihmistä.

Suuresta väkimäärästä huolimatta tapahtuma sujui rauhallisesti, eikä festivaalialueella kirjattu yhtään rikosta. Myös pelastuslaitoksella oli rauhallinen viikonvaihde, tehtäviä oli maakunnassa normaalia kesäviikonloppua vähemmän.

Ellie Goulding, Haim, Sanni, Jenni Vartiainen ja Haloo Helsinki saivat myös nuoret liikkeelle ja festivaalialueella nähtiin paljon teini-ikäisiä ja lapsiperheitä. Yksi tapahtuman odotetuimmista keikoista koettiin sunnuntai-iltana, kun brittiläinen Portishead esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa. Yhtye viihtyi Ilosaarirockissa niin hyvin, että halusi myös tehdä lahjoituksen festivaalin ympäristönsuojelukohteeseen, uhanalaisille järvilohille.

– Bändi kuuli, että asiakkaat voivat lahjoittaa lipunoston yhteydessä rahaa järvilohien suojeluun ja halusi osallistua talkoisiin. Harvemmin nyt artistit meille rahaa tyrkyttää, yleensä se on toisinpäin. Mutta ohjataan oikeaan paikkaan, nauraa Korpi.

Ilosaarirockia on järjestetty Joensuussa vuodesta 1971 lähtien. Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 17. – 19.7.2015. Ilosaarirockin kahden päivän festivaaliliput tulevat myyntiin tänään.