Tutkija huomasi yllätyksen: Merihevoset klikkailevat kiimaisena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkaisesti trooppisissa vesissä kulkevat merihevoset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen. Minikokoisilta lohikäärmeiltä näyttävät kalat mielletään yleensä leppoisiksi olennoiksi. Silti merihevoset voivat murista.

Kun puhutaan eläinten uhmakkaasta ääntelystä, tulevat ensimmäisenä mieleen murisevat koirat ja karjuvat leijonat. Tutkija Tacyana Oliveira on kuitenkin kertonut Journal of Zoology -julkaisulle, että merihevoset voivat äännellä vihaisesti joutuessaan uhatuksi.

Asiasta on mainittu aiemmin erilaisissa yhteyksissä, mutta nyt ääntely on vihdoin todistettu tieteellisesti. Merihevoset ääntelevät myös parittelua havitellessaan klikkaavilla äänillä.

Kerroimme taannoin, että merihevoset ovat vastoin yleistä luuloa hyvin kylmähermoisia tappajia. Merihevoset ovat hitaasta liikehdinnästään huolimatta loistavia hiipijöitä, ja ne osaavat yllättää saaliinsa salamannopeasti. Peräti 90 prosenttia merihevosten suorittamista hyökkäyksistä onnistuu, ja tämä tekee niistä merten vaarallisimpia eläimiä – ainakin niiden ravintonaan käyttämille hankajalkaisille.