Ällistyttävä näky rannalla – rahtilaiva näyttää leijuvan ilmassa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Golf on ympäri maailmaa erittäin suosittu urheilulaji. Golfin tiimoilta järjestetään joka vuosi monia turnauksia eri maissa. Yksi näistä on Scottish Open -turnaus, jossa on tänä vuonna nähty melko erikoinen näky. Omituinen ilmiö välittyi television kautta turnausta kotoa käsin seuranneille.

Kyseessä oli mystinen ilmassa leijunut laiva. Televisioruutujen välityksellä näytti aivan siltä, kuin golfia seuraamassa olleen yleisön taustalla olisi leijunut iso laiva. Katsomon takana oli kyllä vettä, mutta laiva näytti olevan korkealla veden pinnan yläpuolella.

Moni hämmästeli erikoista näkyä muun muassa Twitterissä. BuzzFeedin mukaan kyseessä on mystisen ilmassa leijuvan aluksen sijaan optinen harha. Ilmiö syntyy silloin, kun valo taipuu ilman tiheyden vaihdellessa.