Uskomaton tuuri – vesitaso oli laskeutua valaan päälle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vesitasoista puhuttaessa tarkoitetaan lentokoneita, jotka nousevat lentoon vedestä ja laskeutuvat veteen. Koneissa on kellukkeet, joiden avulla tämä on mahdollista. Nyt erään vesitason lentäjä on näyttänyt taitonsa tavallisesta poikkeavan laskeutumisen yhteydessä.

YouTube
YouTube

Vesitaso oli laskeutumassa Angoonissa Alaskassa. Thomas Hammin YouTubessa julkaisemalla videolla nähdään, että koneen laskeutuminen sujui täysin ongelmitta aivan viime metreille asti. Sitten lentäjä näki jotain vedessä, jonka jälkeen hän joutui äkillisesti nostamaan konen suunnan takaisin ylöspäin.

Vedessä oli ollut valas. Eläin oli onneksi päästänyt pihalle ilmaa, joka näkyi veden pinnalla. Ilman tätä merkkiä lentäjä olisi saattanut laskeutua valaan päälle. Pilotti onnistui kuitenkin nostamaan konettaan sen verran, että hän onnistui laskeutumaan joidenkin metrien päähän valaasta.