Näin usein nainen haluaa seksiä – yleisimmät seksiongelmat listattiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kylmä fakta on, että harva parisuhde on onnellinen ilman kunnollista seksielämää. Miehet valittavat herkästi puutteestaan, mutta myös naiset kaipaavat vipinää vällyjen väliin siinä missä kaksilahkeisetkin. Yleensä seksittömyyden syyt piilevät kuitenkin tavallisessa arjessa, eikä niinkään kumppaneissa itsessään. Näihin seikkoihin voi tosin vaikuttaa.

Lääkeyhtiö UK Medix teetti kyselyn, jossa tiedusteltiin naisten tyytyväisyystasoa seksielämäänsä liittyen ja syitä puutteessa elämiseen. Vastausten perusteella voidaan sanoa, että naiset haluaisivat harrastaa seksiä jopa neljä kertaa enemmän kuin mitä he parisuhteissaan tällä hetkellä voivat. Ideaali seksin määrä olisi viisi kertaa viikossa.

Yleisimmät syyt seksittömyyteen löytyvät tavallisesta arjesta ja elämästä, kun kumppanukset ovat esimerkiksi liian väsyneitä touhuilemaan makuukammarin puolella rankan päivän päätteeksi. Sohvalle lösähtäminen tuntuu liian houkuttelevalta ja romantiikka väistyy suosikkisarjan tieltä. Myös miehen ja naisen vietti saattaa olla eri aikaan huipussaan. Esimerkiksi mies voi vongata seksisessiota aamusta, kun taas nainen vaipuisi vaakamambaan mielummin illalla.

Myös lapset tai mahdolliset kämppikset voivat aiheuttaa häiriöitä intiimisuhteeseen. Makuuhuone tulisi monien mielestä pyhittää pelkkiä sänkypuuhia varten nukkumisineen ja rakastelemisineen. Toisin sanoen huomion vievät kannettavat tietokoneet, puhelimet ja tabletit tulisi siirtää tyynyn vierestä syrjään ja keskittyä ennemmin oman rakkaan kiihotusnappuloiden virittämiseen. Riitely on yksi suurimmista erotiikan tappajista, jolloin tunteet muuttuvat vihamieliseksi sen sijaan, että tekisi mieli suudella kultamuru nautinnon syleilyyn.

Vuorotyöt ovat usein kirosana eri vuorokauden aikoihin työskenteleville pariskunnille. Tällöin seksittömyys saattaa johtua yksinkertaisesti siitä, että suhteessa ei ole yhteistä aikaa. Myös kiireinen elämäntapa ja omat menot tappavat seksinnälän herkästi. Siinä vaiheessa kun kuvioihin astuu myös terveyden horjuminen joko fyysisellä tai psyykkisellä tasolla, voi rakastelun määrä suorastaan romahtaa.

Seksin puutetta esiintyy usein myös niissä parisuhteissa, joissa toinen kumppaneista kärsii huonosta itsetunnosta tai on epätyytyväinen ulkonäköönsä. Jossain vaiheessa parisuhde voi myös äityä niin huonolle tolalle, että kumpikaan suhteen osapuolista ei pidä kumppaniaan kiihottavana ja seksielämä kuolee pois. Mikä avuksi? Neuvo on yksinkertainen: Harrastakaa enemmän seksiä, sillä se on yhtä tärkeä elämän elementti kuin ravinto, peseytyminen ja nukkuminen.