Borat-tähti suututti kokonaisen kylän: ”Prostituoitujen törkyinen juoppokylä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan lukuisista komediarooleistaan, joista Borat, Bruno ja Ali G ovat tunnetuimmat. Ali G on parhaillaan tekemässä paluuta, ja mies tullaan näkemään myös Grimsby-agenttikomedian pääroolissa.

Grimsbyn kuvaukset ovat vasta käynnissä mutta Sacha Baron Cohen on onnistunut suuttutamaan elokuvallaan jo kokonaisen kylän.

Elokuva sijoittuu todelliseen Grimsby-nimiseen Pohjois-Englannin kylään, joka The Guardian -lehden mukaan esitetään elokuvassa likaisena, juoppojen, prostituoitujen ja kadulle virtsaavien huligaanien asuttamana läävänä. Grimsbyn asukkaiden mukaan elokuva antaa ihmisille väärän kuvan kotikylästään, he pelkäävät sen säikyttävän esimerkiksi potentiaaliset matkailijat pois alueelta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sacha Baron Cohen on onnistunut elokuvillaan suututtamaan suuria ihmisjoukkoja. Miehen aikasempi hahmo oli kazakstanilainen toimittaja Borat, joka raivostutti todellisen Kazakstanin asukkaat. Heidän mukaansa huonotapainen, seksistinen ja rasistinen hahmo ja Borat-elokuvassa likaisena kehitysmaana esitelty Kazakstan eivät vastanneet todellisuutta valtiosta ja sen asukkaista.

Sacha Baron Cohen on naimisissa näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari avioitui salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.