Edward Snowden: NSA-työntekijät levittelevät kuluttajien alastonkuvia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Informaatioteknologian ajan suurimpiin sankareihin lukeutuva Edward Snowden paljasti taannoin, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu NSA vakoilee ihmisiä ympäri maailmaa. Organisaatiolla on vapaa pääsy tietoon lähes kaikissa amerikkalaisissa verkkopalveluissa Googlesta Microsoftiin ja Facebookista Dropboxiin.

Huolestuttavinta on kuitenkin, että NSA pääsee käsiksi myös matkapuhelinten tiedostoihin. Nyt Snowden on paljastanut The Guardian -lehden haastattelussa nähneensä kuinka NSA:lla töissä olevat henkilöt levittivät toisilleen satunnaisilta kansalaisilta vakoilemiaan alastonkuvia. Sellaisia huomatessaan nuoret miehet esittelivät löydöksiään auliisti toisille työntekijöille.

Snowdenin mukaan työntekijät käyttävät lähes rajattomia resursseja myös esimerkiksi tyttöystäviensä vakoiluun. Kaiken lisäksi kaikki tiedot tallennetaan mahdollisia jatkotoimia varten NSA:n valtavaan arkistoon.