Finnair antoi väärää tietoa Ukraina-lennoistaan

Matkailu · Stara.fi

Maailman ykkösuutisaiheita on parhaillaan Ukrainassa eilen alas ammuttu malesialainen matkustajakone, jonka maahansyöksyssä menehtyi satoja matkustajia muun muassa Hollannista, Malesiasta ja Iso-Britanniasta. Suomessa kohua aiheuttaa lisäksi Finnairin perättömät väitteet lentoreiteistään.

Finnair lentää esimerkiksi lomalentojaan Rodokselle, Kreetalle ja Turkkiin Ukrainan ilmatilan kautta. Monet suomalaiset kauhistelivat eilen, että alas ammuttu matkustajakone olisi voinut olla Finnairin. Lentoyhtiö kuitenkin kiirehti heti tuoreeltaan kiistämään tiedot virheellisinä, sillä viestintäpäällikkö Aku Varamäki kiisti Finnairin lentävän Ukrainan ilmatilan kautta.

– Emme ole keväästä lähtien lentäneet Ukrainan ilmatilan kautta. Siellähän on ollut rajoituksiakin, mutta olemme yhtiön päätöksellä lentäneet muita reittejä, Varamäki väitti Iltalehdelle.

Varamäki toisti virheellisen lausuntonsa myös Twitter-keskustelussa. Nykyisin kaupallisten lentojen reittejä on helppo seurata reaaliajassa verkossa esimerkiksi FlightRadar24-palvelussa, joka osoitti Finnairin lentäneen vielä eilen Rodoksen lomalentonsa suoraan Ukrainan yli. Palvelu on erittäin tarkka, mutta Finnairin viestintäpäällikkö väitti Twitterissä virheellisesti päinvastaista.

Twitter
Twitter

Pian tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi ilmetä runsaasti muutakin vakuuttavaa näyttöä Finnairin virheellistä väittämää vastaan, joten lopulta yhtiö joutui myöntämään, että Finnair on sittenkin lentänyt Ukrainan ilmatilassa.

Twitter
Twitter

Myöhemmin Finnair julkaisi myös tiedotteen, jossa se pahoitteli perättömiä väitteitään.

– Pahoittelemme myös alkuillan epätarkkaa viestintää, joka koski yhtiömme lentämistä Ukrainan ilmatilassa. Epätarkat kommentit johtuivat sisäisen tiedonvälityksemme valitettavasta epätarkkuudesta, mistä olemme äärettömän pahoillamme.