Luulitko nähneesi liikenneruuhkan? Katso ensin tämä video Taiwanista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa pahimmat liikenneruuhkat koetaan yleensä isoissa kaupunkikeskittymissä aamuseitsemän ja -kymmenen välissä sekä uudestaan iltapäivällä, kun työmatkalaiset suunnistavat autoillaan kotiin. Ruuhkaan ei kannata koskaan lähteä lyhyen pinnan ja kiireaikataulun kera.

YouTube
YouTube

Nyt verkkoon on julkaistu video taiwanilaisesta ruuhkasta, jossa katu on tupattu täyteen skoottereita. Tiellä näkyy satoja kaksipyöräisiä kulkuneuvoja ja kuskeja silmänkantamattomiin. Tässä vaiheessa voi kiittää, että Suomessa ei ole ainakaan toistaiseksi samanlaisia liikenneruuhkia. Onneksi myös julkisiin kulkuneuvoihin ja kevyen liikenteen väyliin panostetaan nykyisin yhä enemmän yksityisautoilun ja mopoilun sijaan.

Ruuhka voidaan välttää myös riittävällä liikennesuunnittelulla, jossa kiinnitetään huomiota kaupunkien kaavoitukseen ja työpaikkojen, palveluiden ja asuntojen sijaintiin. Joissakin maissa on otettu käyttöön myös ruuhkamaksuja ja tulleja, joiden avulla ihmisiä kannustetaan välttämään yksityisautoilua tiettyyn kellonaikaan.