Tutkimus: Bilettäjät ovat kaveriporukan pomoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaveriporukkaan mahtuu monenlaista juhlijaa. On niitä, jotka imeskelevät siististi muutaman siiderin illan mittaan ja hihittelevät. Sitten on niitä, jotka kumoavat vuoronperään shotteja ja drinkkejä, kunnes ovat hyvässä nosteessa. Tuore tutkimus todistaa, että lasiaan tiuhempaan kellistelevät juomarit ovat yleensä kaveriporukkansa pomoja.

Vaikka räkäkännissä oleminen ei ole kenenkään mielestä kiehtovaa tai ihailtavaa, on alkoholin kanssa läträäminen sosiaalisesti jalo taito. Tuoreen tutkimuksen mukaan eniten bailuissa juovat henkilöt ovat yleensä parhaiten tienaavia ja heillä on eniten ystäviä. Kilistelyn myötä henkilöiden status nousee etenkin kavereiden silmissä.

Tohtori Tara Dumas kertoo suorittaneensa tutkimuksen 357 nuorella aikuisella, jotka olivat viettämässä baari-iltaa Ontarion keskustassa. Hän tutki, kuinka paljon nuoret kuluttivat alkoholia, ja miten se vaikutti siihen, kuinka heidän ystävänsä suhtautuivat heihin. Lopputuloksen perusteella eniten alkoholia nauttineet nousivat arvostetumpaan asemaan ystäväporukoissaan ja saavuttivat sosiaalista valtaa.

Hyöty kuitenkin kumoutui liian humalassa olleiden ihmisten kohdalla, ja känniääliöitä arvostettiin kaveriporukassa yhtä vähän kuin lähes selvinpäin olleita, Daily Beast paljastaa. Yleensä alkoholi voi oikein käytettynä rentouttaa ja avata turhia lukkoja ja estoja. Tämä myös tarkoittaa suoraan vapautuneempaa tunnelmaa bileisiin ja baariin. Överiksi ei kannata kuitenkaan vetää.