Perherobotti tulee – apulainen vai perheen vakoilija?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Googlen johtavan insinööri Ray Kurzweilin mukaan robotit pystyvät pian oppimaan uusia asioita kokemusten perusteella, kertomaan vitsejä ja jopa flirttailemaan. Lisäksi Kurzweil otaksuu, että robotit ohittavat ihmiset älykkyydessä vuoteen 2029 mennessä. Pian robotit astuvat ihmisten elämään perheenjäseninä.

YouTube
YouTube

Tekniikkaa on kehitetty jatkuvasti eteenpäin helpottamaan arkea ja elämää. Nyt esittelyyn nousee Jibo-niminen perherobotti, joka on maailman ensimmäinen tekninen perheenjäsen. Robotti toimii ikään kuin perheen yksityisenä sihteerinä aikatauluineen ja sähköpostin lukemisineen. Sen lisäksi sen voi ottaa juhliin mukaan valokuvaajaksi, ja opettaapa se perheen lapsille jopa uusia asioita.

Vaikka Jibon idea on loistava, ja sen avulla voi tuoda koteihin perheen oman pikkuassistenttin, nousee väkisinkin mieleen, että onko robotin avulla tarkoitus vain seurata entistäkin paremmin ihmisten arkitoimintaa ja kerätä siitä jatkuvasti dataa suureen tietopankkiin? Jibo kikattelee ja on kuin suloinen pikkuserkku. Laite painaa 2,7 kiloa ja se ei osaa liikkua itsestään – vielä.