Rautateiden kuningas – junasta design-luksushotelli Japanissa

Matkailu · Stara.fi

Suomessa junamatkailun elämyksellisyys keskittyy lähinnä siihen kuinka paljon kulloinenkin juna on myöhässä pääteasemalla. Esimerkiksi Keski-Euroopassa tilanne on täysin toinen, vaikka olosuhteet ovat vaikkapa alpeilla usein yhtä haastavat. Japanissa on nyt menty kuitenkin toiseen ääripäähän.

East Japan Railway Company
East Japan Railway Company

Luotijunien edelläkävijämaassa Japanissa on lanseerattu junamatkailun uudenlainen kulminaatiopiste, jonka toteutuessa siitä tulee rautateiden kuningas koko maailmassa. Kyseessä on nimittäin mullistavan tyylikkäästi suunniteltu 50 miljoonaa dollaria maksava luksushotelli, joka liikkuu raiteilla.

JR East -yhtiön Cruise Train -nimisessä hotellijunassa on tasokkaita hotellihuoneita kylpyhuoneineen, oleskelutiloineen ja makuuhuoneineen sekä lisäksi muun muassa ravintoloita ja lasiseinäisiä näköalavaunuja. Hotellijunan kohderyhmänä ovat rikkaimmat japanilaiset, jotka haluavat nähdä maata matkustaessaan tyylikkäästi junalla. Koko junaan mahtuu kerralla vain 34 matkustajaa. Sen on määrä tehdä neitsytmatkansa vuonna 2017, The Verge uutisoi.

East Japan Railway Company
East Japan Railway Company
East Japan Railway Company
East Japan Railway Company