Uskomaton katusoittaja: ”Yksipyöräinen, säkkipilli, pyrotekniikkaa…”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katuesiintyjät hallitsevat yleensä erikoistaitoja, joiden avulla he voivat viihdyttää ihmisiä ympäri maailmaa. Yksipyöräisellä ajaessa kädet jäävät vapaaksi, koska tällöin ei tarvitse pitää kiinni ohjaustangosta. Unipiper-esiintyjänimellä taiteileva mies on hyödyntänyt vapaat kätensä hauskaan performanssiin.

YouTube
YouTube

Mies esittää avustajineen vuonna 1974 ilmestyneen Monty Python and the Holy Grail, eli Monty Pythonin hullu maailma -elokuvasta tunnetuksi tulleen kappaleen säkkipillillä Portlandissa. Sen lisäksi, että mies musisoi ja ajaa yksipyöräisellä, on hän myös valjastanut soittimeensa erikoistehosteita. Säkkipilli syöksee tulta.

Yksipyöräiset on keksitty polkupyörien kanssa samoihin aikoihin. Sen ajaminen vaatii enemmän ajotaitoja kuin normaalilla polkupyörällä ajaminen. Yksipyöräisiä on olemassa montaa erilaista mallia, aina freestyle-pyöristä maastoon soveltuviin yksipyöräisiin. Yksipyöräisiä on totuttu näkemään lähinnä sirkuksissa.