Suomalaisfani teki Krista Kososen upean 3D-fanikuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Fanit ovat kautta aikojen tehneet idoleistaan kuvia joko maalaten, kynällä tai jollain muulla välineellä. Tietotekniikan aikakaudella suomalainen Kimmo Kaunela on nyt tehnyt upean 3D-version näyttelijä Krista Kososesta.

Kimmo Kaunela
Kimmo Kaunela

– Kuva on tehty täysin tietokoneella hyödyntäen 3D-mallintamista. Periaatteessa kyseessä on digitaalinen veistos, joka lopuksi valaistaan ja lasketaan käyttäen monimutkaisia kaavoja jotka simuloi valon käyttäytymistä, Kaunela kertoi Staralle.

Hieman kärjistäen kyseessä on kuvanveiston, taidemaalauksen ja insinöörityön digitaalinen yhdistäminen.

– Etsin kauan persoonallisia ja kauniita kasvoja, koska halusin tehdä kuvasta mahdollisimman aidon näköisen. Ensimmäisenä tuli mieleen Krista. Osasyy projektille oli myös se, että halusin tehdä jotain muutakin kuin mobiilipeleihin tarkoitettua grafiikkaa, jota töissä saan tehdä, Kaunela kertoo.