Kuumailmapallo törmäsi sähköjohtoihin – silminnäkijä kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Propaanin avulla lentävät kuumailmapallot ovat toimineet ihmisten suosimina lentolaitteina niiden keksimisestä lähtien. Ensimmäinen kuumailmapallolento tehtiin Pariisissa marraskuussa 231 vuotta sitten.

YouTube
YouTube

Tällöin ei lentoreiteillä ollut samanlaista määrää sähköjohtoja kuin nykyään. Tämän saivat myös kokea Yhdysvalloissa kuumailmapallolennolle lähteneet ihmiset, joiden lento päättyi ikävästi Clinton-kaupungin ylle pingotettuihin sähköjohtoihin.

Kuumailmapallon kyydissä oli kuusi ihmistä, ja he kaikki säilyivät rysähdyksestä hengissä. Jokainen lentomatkalla mukana ollut sai kuitenkin onnettomuudessa sähköiskun, ja kaksi matkustajaa kärsi myös huomattavia palovammoja.

Wall Street Journalin mukaan kuumailmapallon kyydissä olleet ihmiset olivat vilkuttaneet maan kamaralla olleille ihmisille iloisesti vain hetki ennen onnettomuutta. Silminnäkijän kuvaama video on puistattavaa katsottavaa.