U2 tekee paluun – uusi levy viiden vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan irlantilainen rockyhtye U2 perustettiin jo 70-luvun puolivälissä, ja lukeutuu edelleen maailman suosituimpiin bändeiihin. Yhtyeen nokkamies on 54-vuotias Bono, joka musiikkiuransa ohella tunnetaan muun muassa hyväntekeväisyydestä.

U2:n viimeisimmästä albumista on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta, sillä No Line on the Horizon-levy julkaistiin jo vuonna 2009. Nyt yhtye on kuitenkin tekemässä paluuta uuden albumin myötä. Irlantilaisen BreakingNews.ie-sivuston mukaan yhtye suunnittelee julkaisevansa toistaiseksi nimettömän uuden levynsä vielä tämän vuoden marraskuussa.

Yhtyeen uskotaan esittävän uutta materiaalia syyskuussa Lontoossa järjestettävässä iTunes Festival -tapahtumassa. Uuden levyn tekemisen on kerrottu olleen U2:lle tavanomaista vaikeampaa. The Sun -lehti kuvaili albumin luomisprosessin olleen Bonolle ja muille jäsenille erittäin raskas.

Vuonna 1976 perustetulla U2-yhtyeellä ei kuitenkaan ainakaan albumimyynnin perusteella ole ollut kovinkaan ylitsepääsemättömiä ongelmia luovuuden kanssa. Irlantilaisyhtye on myynyt vuosien varrella yli 150 miljoonaa levyä. Tähän mennessä 12 studioalbumia julkaissut U2 on myös voittanut vuosien varrella huimat 22 muusikin Oscar-palkinnoiksikin tituleerattuja Grammy-palkintoja. Mikään muu yhtye maailmassa ei ole voittanut yhtä paljon kyseisiä palkintoja.