Haulikkoon äänenvaimennin – ääntä ei uskoisi haulikoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokainen on varmasti eläessään nähnyt vähintäänkin yhden toimintaelokuvan, jossa jokin hahmo tapetaan huomiota herättämättä aseen laukauksen hiljentävää äänenvaimenninta apuna käyttäen.

YouTube
YouTube

Kuten arvata saattaa, tosielämän äänenvaimentimet eroavat elokuvien ja videopelien vastaavista melkoisesti. Tuoreella Youtube-videolla päästään seuraamaan äänenvaimentimella varustetun puoliautomaattihaulikon käyttöä.

Videolla urheiluampuja Chris Chengin käyttämä Benelli M2-haulikko on varustettu uunituoreella Salvo-äänenvaimentimella, joka ainakin videon perusteella toimii erittäin hyvin. Aseen laukausten tuottama ääni on lähes olematon, ja tilannetta näyttääkin melkein siltä, kuin käytettävä ase olisi tuhovoimaisen automaattihaulikon sijaan lelupyssy.