No NYT oli onni matkassa – pyöräilijän autokolarilla odottamaton tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomeen kaivattaisiin ainakin isompiin kaupunkeihin asianmukaisia polkupyöräkaistoja ja -parkkeja turvallisemman ja ekologisemman liikennekulttuurin takaamiseksi. Tällaisia kaistoja löytyy jo muualta Euroopasta. Useimmiten polkupyöräilijät joutuvat ajamaan autoteillä.

YouTube
YouTube

Pyöräilijöiden käyttämien kypäräkameroiden suosion kasvaessa myös erilaisten onnettomuusvideoiden julkaiseminen on yleistynyt. Näemme nyt cyclejackin julkaiseman YouTube-videon Lontoon kaduilta, joissa on toki polkupyöräilijöille omat kaistat, mutta ne näyttävät olevan harmillisesti autojen valtaamia. Hän ajoi autotiellä 35 kilometrin tuntivauhtia.

Videolla nähdään, kuinka yhtäkkiä polkupyöräilijän oikealta puolelta kaartoi auto ilman, että sen kuljettaja huomasi tiellä polkevaa miestä. Valitettavasti polkupyöräilijä oli aika heikoilla osuessaan monta kertaa painavampaan ajoneuvoon ja mies lensi hurjan ilmalennon auton konepelliltä. Kypäräkamera kuvasi, kuinka pyöräilijä päätyi kuin ihmeen kaupalla tielle ja takaisin jaloilleen. Polkupyörä meni sen sijaan totaalisesti rikki.