Räppärit haastoivat FBI:n oikeuteen – ja hävisivät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva hiphop-duo Insane Clown Posse, eli Violent J ja Shaggy 2 Dope, tunnetaan parhaiten pellenaamioistaan ja erikoisista tempauksistaan. Taannoin duon uutisoitiin nostaneen oikeusjutun Yhdysvaltain liittovaltion poliisia FBI:tä vastaan.

FBI on määritellyt Insane Clown Possen ”juggaloiksi” kutsutut fanit rikollisjengiksi, mikä ei miellyttänyt yhtyeen jäseniä. TMZ-sivuston mukaan liittovaltion tuomari on kuitenkin hylännyt FBI:tä vastaan nostetun kanteen. Yhtye suunnittelee tekevänsä valituksen päätöksestä.

Yhtyeen jäsenten mukaan heidän faninsa ovat joutuneet kokemaan vääryyttä poliisien taholta jengimaineen vuoksi. Liittovaltion tuomari kuitenkin totesi, että Yhdysvaltain keskusrikospoliisi ei ole tästä vastuussa, vaan siihen syyllistyneet paikalliset viranomaiset.

Viime elokuussa FBI julkaisi vuosittaisen raportin Yhdysvaltain rikollisten jengien toiminnasta. Raportissa ”juggalot” nimettiin ”kaduilla perustetuksi rikollisjärjestöksi” ja määriteltiin jopa pahamaineisten Cripsien ja Bloodsien veroiseksi väkivaltaiseksi ryhmäksi. Juggalot tunnetaan heidän esikuviensa kaltaisista kasvomaalauksista ja pukeutumistyylistä. Faneilla on Yhdysvalloissa myös omat vuosittaiset Gathering of the Juggalos -festivaalit.