Cristal Snow suivaantui nimiplagiaatista: ”Viihdemaailman suurin synti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen televisiojuontaja-artisti Cristal Snow on tullut musiikkinsa ohella tunnetuksi muun muassa Big Brother -ohjelman juontajana. Nyt hän kirjoittaa BlogBookin blogissaan nimivarkaudesta, joka ei kuitenkaan liity hänen omaan nimeensä, vaan hänen ystävänsä taiteilijanimen.

– Viime viikkolla hyvän ystäväni dragtaiteiliija Lola Vanillan kanssa törmättiin uuteen drag queeniin nimeltään Miss Vanilla. Lola Vanilla on tunnettu enimmäkseen Burleski-piireissä. Hän on tehnyt nimeä erittäin humoristisena dragtaiteilijana, jonka persoonaa hän on muovannut huolella monen monta vuotta, ja vihdoin hän on alkanut löytämään oman upean juttuansa. Hän on ahkera ja innovatiivinen taitelija, Cristal Snow kirjoitti.

– Miss Vanilla, sinä taas olet mies, joka on ottanut Lolan nimen ja esittät olohuoneesi uumenissa puoli huolimattomasti huulisynkattuja biisejä, joita et edes vielä osaa. Häpeä Miss Vanilla! HÄPEÄ sitä, että et osaa käyttää Googlea ja ottaa selville, että jollain muulla suomalaisella artistilla on jo sinun ottama nimesi. Toisen nimen varastaminen on itse asiassa viihdemaailman suurin synti, Cristal Snow jatkoi.

Lue koko kirjoitus tästä.

Miss Vanilla kertoi Staralle olevansa hieman eri linjoilla tilanteesta.

– En ole tarkoituksella matkinut yhtään ketään, enkä tiennyt taiteilija Lola Vanillasta ennen Cristal Snown blogimerkintää ja googletin aikoinaan Miss Vanilla nimeä, enkä saanut yhtään osumaa kotimaasta. Sekaannuksesta vältytään, sillä tyylimme esiintyä ja pukeutua on täysin toista maata, Miss Vanilla kertoi.

Staran tavaramerkkiasiantuntijan mukaan taiteilijanimen luvaton käyttö voidaan katsoa laittomaksi, mikäli aikaisemman nimen voidaan katsoa vakiintuneen alan piirissä tarpeeksi tunnetuksi. Vakiintumisen lisäksi edellytetään myös sekaannusvaaraa Lola Vanillan ja Miss Vanillan nimien välillä. Mikäli aikaisempi nimi katsotaan vakiintuneeksi, voi sen haltija esittää myöhäisemmän nimen käyttöön ottaneelle korvausvaatimuksia menetetyistä tuloista ja nimeä käyttämällä saadusta taloudellisesta hyödystä.