Naku-uinnille nolo loppu Irlannissa – ei olisi kannattanut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siinä vaiheessa kun elohopea nousee lämpömittarissa lähelle 30 astetta, joutuu väkisinkin etsimään erilaisia kehon viilennyskeinoja. Yksi helpoimmista tavoista on vaatteiden vähentäminen ja suihkun ottaminen. Onneksi osa ihmisistä voi mennä myös keskellä päivää piristivälle uimareissulle.

Naku-uinti on hauska tapa pulahtaa veteen, ja ihmiset nauttivat veteen juoksemisesta kuumana kesäpäivänä ilman rihman kiertämää. Irlannissa kaksi miestä päätti viilentää itseään spontaanilla naku-uinnilla.

Mirror-lehden mukaan ilo loppui lyhyeen, kun paikalle saapui kaksi poliisia. Myöhemmin virkavalta varoitti Facebookissa miesten kuvan kera muita kansalaisia sortumasta samaan, sillä se naku-uinti on ehdottoman kiellettyä ja vakava asia.

Alastomuus on kiellettyä yleisillä uimarannoilla myös Suomessa. Sen sijaan naku-uintia voi harjoittaa vapaasti omalla mökillä tai paikoissa, joissa ei ole esimerkiksi lapsiperheitä. Virallisia nudistirantoja löytyy ainoastaan muutamasta paikasta Suomesta.