Pelle Peloton yritti tehdä itse älylasit – ei kovin vakuuttava tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viimevuosien suurimmista puheenaiheista teknologian kentällä ovat olleet Google Glass -älylasit. Älylaitteiden ominaisuudet kirjaimellisesti ihmisten silmien eteen tuova laite on kuitenkin vielä toistaiseksi melko harvinainen näky katukuvassa.

YouTube
YouTube

Google Glass -älylasit ovat toistaiseksi peruskuluttajan kukkarolle melko suolaisen hintaiset, sillä Yhdysvalloissa laseista joutuu toistaiseksi maksamaan 1.500 dollaria, eli noin 1.100 euroa. Tuore video kuitenkin osoittaa käsistään näppärien ihmisten tekevät älylasinsa vaikkapa itse, mikäli yli tuhat euroa tuntuu liialliselta summalta linssittömien aurinkolaisen ja älypuhelimen yhdistelmästä.

Youtuben Make-kanavan videolla esiteltävä tee-se-itse-Google Glass on juuri sitä mitä saattaa kuvitellakin. Kyseessä ovat vanhat silmälasit, joihin on karkealla tavalla teippiä ja kuminauhoja käyttämällä lisätty älylaitteista tuttuja ominaisuuksia. Googlen älylaseja on moitittu niiden ulkonäön vuoksi, mutta valitettavasti videolla nähtävät itsetehdyt lasit eivät juurikaan paranna kyseistä epäkohtaa.