Awwww… Vyötiäinen kuvattiin leikkimässä kumilelulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vyötiäisten näkeminen on harvinaista herkkua eurooppalaisille, sillä niitä ei asustele lähistöllämme kuin muutamassa eläintarhassa. Luonnossa eläviä vyötiäisiä sen sijaan löytyy kaikkialta Amerikan mantereelta, ja rapakon takana onkin mahdollista tavata 21 eri vyötiäislajia.

YouTube
YouTube

Lemmikkivyötiäisiä näkee sitäkin harvemmin, ja nyt esittelemme hyvää mieltä tuottavan videon Rollie-nimisestä vyötiäisestä. Pikkuinen eläin leikkii innoissaan vaaleanpunaisen lelunsa kanssa ja vipeltelee pitkin lattiaa. Vyötiäinen on erittäin erikoisen, mutta sitäkin hellyttävämmän näköinen otus.

Puolet vyötiäislajeista on luokiteltu uhanalaiseksi. Vyötiäiset ovat hassusta ulkonäöstään huolimatta nisäkkäitä, jotka tunnistetaan lajeille tyypillisestä kilvestä. Ne muistuttavat etäisesti esimerkiksi liikkumatavallaan siilejä, mutta saattavat kasvaa jopa 60-kiloisiksi yksilöiksi.