Nyt saavat paarmat ja kärpäset kyytiä – suolapanoksia perään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa eletään parhaillaan vuoden kuuminta lämpöjaksoa, ja vallitseva sää tuo mukanaan myös asuntoihin lenteleviä ja ryömiviä ötököitä. Näistä inhottavimpia lienevät vikkelät kärpäset, joita metsästetään yleensä kärpäspaperin, -lätkän tai sanomalehtirullan kanssa. Surina on sietämätöntä etenkin yöaikaan.

Bug-a-salt
Bug-a-salt

Jotta kärpästen ja muiden nopealiikkeisten ötököiden metsästäminen ei olisi tylsää puuhaa, päätimme esitellä viime vuonna markkinoille tulleen suolapyssy Bug-A-Saltin. Kyseessä ei ole ihan tavallinen ase, vaan etenkin kärpästen listimiseen tarkoitettu suolalla toimiva tappovekotin. Suola-aseen avulla voi tappaa kärpäsiä sohvalla istuessaan ilman, että joutuisi juoksemaan kärpäslätkä kourassa pitkin asuntoa.

Mikäli ei tahdo turvautua väkivaltaan kärpäsparvia tuhotessaan, kannattaa niiden kulkua asuntoon rajoittaa esimerkiksi hyttysverkoilla. Kärpäset ovat erityisen mieltyneitä pöydillä oleviin ruokiin ja juomiin, eikä tiskejäkään ole hyvä säilöä liian kauaa altaassa. Kärpäset munivat likaisiin paikkoihin, joka toimii otollisena kasvualustana sen toukille.