Valokuvaaja teki Israelin ilmahyökkäyksistä synkkää taidetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Israelin ja Palestiinan välinen konflikti on jälleen kärjistynyt rajusti viimeisten viikkojen aikana. Sotatoimet ovat vaatineet noin 500 600 700 palestiinalaisen siviilin ja kahden israelilaisen siviilin hengen. Tilanne näyttää synkältä, ja rauha vaikuttaa olevan kaukainen haave.

Twitter
Twitter

Tapahtumat ovat inspiroineet palestiinalaista valokuvaajaa Belal Khaledia kertomaan niistä omalla tavallaan. Hän on tehnyt Israelin pommitusten jälkiä kuvaavista otoksista taidetta muokkaamalla savupilvistä tunnistettavia asioita, kuten ihmiskasvoja, pystyyn nostettuja nyrkkejä ja rauhanmerkkejä.

Belal Khaledin yksinkertaiset mutta tehokkaat työt ovat herättäneet laajaa huomiota internetissä. Miehen savupilviteokset ja kriisialueelta otetut valokuvat ovat esillä hänen Twitter-tilillään. Osa kuvista saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita.