Huolestuttava löytö: Tappava jättiherhiläinen levinnyt Eurooppaan? Kuva voi viedä yöunet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin herhiläislaji löytyy Aasiasta, ja sen vartalo voi kasvaa viiden senttimetrin pituiseksi. Aasian jättiherhiläisen (Vespa mandarinia) siipien väli voi olla jopa 7,5 senttimetriä. Pistos voi olla ihmisille kuolettava, sillä jättiherhiläinen erittää voimakasta hermomyrkkyä.

Aiemmin näitä hirviö-ötököitä on tavattu ainoastaan Aasiassa. Nyt kuitenkin skotlantilainen 30-vuotias rakennustyömies Andrew Allan näki jättiläisherhiläisen työpaikallaan East Kilbridessä. Mies oli kuullut kovan surinan rakennustyömaalla ja huomasi pian jättimäisen otuksen lentelemässä ympäriinsä. Andrew ei halunnut ottaa työkavereineen riskiä ja he tappoivat herhiläisen lekalla.

– Se oli noin 7,5 senttimetriä pitkä ja sen piikki oli tavallisen ompeluneulan kokoinen, mies kertoi Daily Record -lehdelle.

Kiinassa kärsittiin viime vuonna Aasian jättiherhiläisten aiheuttamasta joukkotuhosta. CNN:n mukaan herhiläisten pistoksiin kuoli lyhyen ajan sisällä 19 ihmistä ja pistoksia sai myös 600 muuta. Maa palkkasi tuholaistorjujia hillitsemään parvia.