Kaikkien aikojen kesäbooli – raaka-aineena 14 pulloa tequilaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkean alkoholiverotuksen ansiosta suomalaiset tarjoilevat yhä vähemmän alkoholia juhlissaan, koska harvalla on varaa kustantaa seurueen juomat haluamallaan tavalla. Onneksi muualla maailmalla luotetaan ihmisten omaan arvostelukykyyn alkoholin nauttimisessa, ja näemme nyt losangelesilaisen baarimikon luoman kesäboolin.

YouTube
YouTube

Juoman nimi on vapaasti suomennettuna Eeppinen Margarita Viidakkomehu, ja siihen tulee uskomaton määrä ainesosia. Kaliforniassa kasvaneet tuoreet hedelmät ovat maultaan tavaallisia. Kesäboolin valmistamiseen meni 20 limesitruunaa, kaksi pientä vesimelonia, kaksi ananasta, viisi mangoa ja kuusi appelsiinia.

Koska kyseessä on aikuisten juoma, tulee siihen myös runsaasti lantrinkia ja alkoholia. Laimeina juomina hedelmäbooliin kaadettiin kuusi pulloa ananasmehua, 15 litraa appelsiinimehua ja yksi pullo vastapuristettua limetin mehua.

Alkoholeina juomassa käytettiin neljää pullollista persikkalikööriä, neljää appelsiinilikööriä ja 14 tequilapulloa. Yhdysvalloissa kaikki boolin ainesosat hankittiin 260 eurolla. Suomesta saa edullisimmillaan puolen litran tequilapullon 20 eurolla, joten maassamme ei saisi samalla rahalla edes puolta boolin raaka-aineista.