Kulkukoirille ruoka-automaatteja kaduille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten monissa muissa suurkaupungeissa, Turkin Istanbulin kaduilla elää satoja tuhansia kodittomia eläimiä. 14 miljoonan asukkaan kaupungissa elää noin 150 tuhatta kulkukoiraa ja -kissaa.

YouTube
YouTube

Kaikkien kulkueläinten pelastaminen esimerkiksi löytöeläinkoteihin olisi mahdoton tehtävä. Turkkilainen Pugedon-yhtiö on kuitenkin keksinyt uudenlaisen tavan auttaa kaupungin kodittomia eläimiä. Kaupungin kaduille ja puistoihin on tuotu automaatteja, joissa eläimille tarjoillaan ruokaa ja vettä.

Automaatit toimivat samaan aikaan kierrätysastioina. Aina, kun niihin palautetaan esimerkiksi pulloja, eläinten ruokakuppeihin ilmestyy lisää ruokaa. Yhtiön mukaan automaatit eivät maksa valtiolle mitään, sillä eläinten ruoka maksetaan kierrätettävästä materiaalista ansaittavilla tuloilla.