Facebook poisti ylipainoisia pilkanneen ”530 läskiä” -ryhmän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalaiset ovat yksi maailman lihavin kansakunta, ja asialle olisi pitänyt tehdä jotain konkreettista jo vuosikymmeniä sitten. Sairaalloisesti ylipainoisten pilkkaaminen sosiaalisessa mediassa ei kuitenkaan ole oikea tapa puuttua vakavaan kansanterveydelliseen ongelmaan.

Facebook
Facebook

Facebookissa perustettiin taannoin 530 Fatties -niminen ryhmä, jossa pilkattiin erityisesti Kaliforniassa kuvattuja ylipainoisia ihmisiä. Ihmiten kuvia julkaistiin ryhmässä, jonka jäsenet saivat sen jälkeen kommentoida kuvia. Suurin osa kommenteista oli ilkeää haukkumista.

CBS News paikallisti ihmisiä, joiden kuvat olivat päätyneet pilkkasivustolle, ja he olivat järkyttyneitä tiedosta. Lopulta viime viikolla myös Facebookin mitta tuli täyteen ja yhteisöpalvelu poisti ryhmän siitä nousseen kohun myötä. Ryhmä perustettiin uudelleen vain tuntien kuluttua poistamisesta, ja Facebook poisti sen uudelleen.