Pysäyttävä näky! Hiekkamyrsky nielaisi suurkaupungin sisäänsä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on raportoitu tänäkin vuonna runsaasti voimakkaista luonnonilmiöistä, kuten keskellä kesää tulleista lumisateista ja raivokkaasti etenevistä tulipyörremyrskyistä. Nyt Yhdysvaltojen Phoenixin kaupungin päälle on vyörynyt massiivinen hiekkamyrsky, joka näyttää lähinnä maailmanlopun saapumiselta.

Arizonan pääkaupunki sijaitsee kuivan ja kuuman ilmaston alueella, jossa kesän keskilämpötila nousee liki 40 asteeseen. Nyt kaupunkiin on vyörynyt suuri hiekkamyrsky peittäen alleen koko Phoenixin metropolialueen. Hiekkamyrsky tekee aina liikkumisen mahdottomaksi, koska näkyvyys on olematonta ja hiekkapöly tunkeutuu kaikkialle.

Hiekkamyrsky katkoi sähköjä kymmeniltätuhansilta ihmisiltä. Autoilijat käskettiin välittömästi tien sivuun myrskyn saapuessa, Time raportoi. Phoenixiin iskenyt myrskypilvi oli 900 metrin korkuinen ja se peitti kaupungin 48 kilometrin leveydeltä.