IS: Foreca murskasi sääennustuksissa Ilmatieteen laitoksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten ykköspuheenaihe on jo parin viikon ajan ollut maata hellivät historiallisen lämmin helleaalto. Iltaisin vielä jotkut kansalaiset kokoontuvat televisioiden ääreen katsomaan säätiedotuksia toisten katsoessa ne suoraan verkosta koska itse haluavat.

Eri tahojen tekemät sääennustukset poikkeavat usein toisistaan, joten kaikki eivät voi olla oikeassa. Nyt Ilta-Sanomat on vertaillut tehtyjä ennustuksiä toteutuneisiin säätiloihin, ja joukosta selvisi ylivoimainen voittaja. Foreca voitti nimittäin Ilmatieteen laitoksen murskalukemin, sillä Foreca oli jokaisessa ennustuksessa tarkempi.

Lehti vertaili tuloksia toteutuneisiin lukemiin kuudessa kaupungissa ympäri Suomea. Ilmatieteen laitoksen ennustukset heittivät toteutuneesta esimerkiksi Helsingissä peräti seitsemän astetta keskiviikkona 23. heinäkuuta ja kuusi astetta edellisenä päivänä. Turussa ennustus meni peräti kahdeksan astetta pieleen perjantaina 25. heinäkuuta.