Morgan Freeman selostaa juggaloiden elämää – hervoton tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva hiphop-duo Insane Clown Posse, eli Violent J ja Shaggy 2 Dope, haastoi Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI:n oikeuteen, koska se määritteli duon fanit, juggalot, rikollisjärjestöksi. Tuomari hylkäsi kanteen viime viikolla.

YouTube
YouTube

Maskeistaan tunnetun yhtyeen jäsenten mukaan heidän faninsa ovat joutuneet kokemaan vääryyttä poliisien taholta jengimaineen vuoksi. Nyt juggalot saavat hervottoman huomionosoituksen, kun itse Morgan Freeman selostaa heidän elämäänsä luontodokumentin tyyliin.

Elokuussa 2013 FBI julkaisi vuosittaisen raportin Yhdysvaltain rikollisten jengien toiminnasta. Raportissa ”juggalot” nimettiin ”kaduilla perustetuksi rikollisjärjestöksi” ja määriteltiin jopa pahamaineisten Cripsien ja Bloodsien veroiseksi väkivaltaiseksi ryhmäksi. Juggalot tunnetaan heidän esikuviensa kaltaisista kasvomaalauksista ja pukeutumistyylistä. Faneilla on Yhdysvalloissa myös omat vuosittaiset Gathering of the Juggalos -festivaalit.