Intialaisteknikko löysi kadonneen MH370-lentokoneen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden ylivoimaisesti kohutuin mysteeri on ollut malesialaisen lentokoneen katoaminen alkuvuodesta. Lentokonetta ei ole löydetty pudonneena. Monet epäilevät sen kadonneen tutkasta suunnitellusti ja laskeutuneen matkustajineen salaiseen paikkaan, koska kyydissä oli joukko miljardien arvoisen patentin haltijoita.

DigitalGlove
DigitalGlove
Google Maps
Google Maps

Etsinnät MH370-mysteerikoneen löytymiseksi jatkuvat edelleen, ja tapauksen ympärillä velloo varsinainen salaliittojen suma. Intialainen IT-teknikko Anoop Mahdav Yeggina löysi maaliskuussa satelliittikuvista Andamanin saarten yläpuolella erittäin matalalla lentävän matkustajakoneen, joka voisi olla Malaysia Airlinesin kadonnut Boeing 777. Andamanin saarilla sijaitsee Intian ilmavoimien Car Nicobarin lentotukikohta ja saarista luoteeseen mantereella sijaitsee vielä Shibpurin lentotukikohta, Inquisitr kertoo.

Teknikko oli vapaa-aikanaan katselemassa DigitalGloven satelliittikuvia, kun hän teki erikoisen löydöksen. Satelliittikuvat on väitteiden mukaan ikuistettu maaliskuussa lennon MH370 katoamispäivänä. Mies kertoi löydöksestä ensimmäisenä amerikkalaisen CNN-uutistoimiston verkkosivuille. Pian koneen katoamisen jälkeen vastaavia havaintoja tehtiin samana päivänä myös Malediiveiltä, jossa suuren matkustajakoneen kerrottiin lentäneen hyvin matalalla.

Kesäkuussa The Sunday Times kertoi, että lentokoneen kapteenia epäillään koneen katoamisesta, ja sen jälkeen myös intialaisteknikon maaliskuinen löydös satelliittikuvista on noteerattu aikaisempaa laajemmin sosiaalisessa mediassa. Todisteita kummankaan tapauksen liittymisestä lentokoneen katoamiseen ei kuitenkaan toistaiseksi ole esitetty julkisuudessa.