Koira löytää syövän jo 93 prosentin tarkkuudella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirien hajuaisti on tunnetusti huippuhyvä, ja niitä on käytetty vuosikymmenten ajan löytämään muun muassa huumeita, tryffeleitä, ruumiita ja monia muita aineita. Viime vuosina on tutkittu myös koirien mahdollisuuksia löytää sairauksia, ja tulokset ovat olleet mullistavia.

Splash
Splash

Brittitutkija Claire Guest on selvittänyt koirien kykyjä löytää muun muassa syöpää, ja viime aikoina koiran osumatarkkuus on ollut jo huikeat 93 prosenttia. Kuvissa nähtävä labradorinnoutaja Daisy lienee tällä hetkellä maailman tarkin syöpäkoira, ja se löysi vuonna 2009 myös oman emäntänsä rintasyövän. Koira haistaa syövän potilaan virtsasta ja hengitysilmasta.

– Julkaisimme ensimmäisen raporttimme syöpää havaitsevista koirista British Medical Journalissa vuonna 2004. Silloin koirat osuivat oikeaan 54 tapauksesta peräti 22 tapauksessa. Nyt osumatarkkuus on jo 93 prosenttia, Claire Guest kertoi Splash Newsille.

Splash
Splash