Nolo sattuma leffamainoksessa – tässäkö WTC-iskujen tekijät?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ovat seikkailleet sarjakuvien sivuilla, animaatiosarjoissa ja elokuvissa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Alun perin Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luomat hahmot ovat ihmisen kaltaisiksi mutatoituneita kilpikonnia, jotka taistelevat rikollisuutta vastaan New Yorkin viemäreistä käsin.

Turtlesit tekevät tänä vuonna paluun valkokankaalle Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvan muodossa. Paramount Pictures -tuotantoyhtiön australialainen Twitter-tili on herättänyt huomiota nolon mokan vuoksi. Teenage Mutant Ninja Turtlesia mainostetaan nimittäin julisteella, jossa kilpikonnat hyppäävät räjähtävästä rakennuksesta.

Elokuvan ensi-ilta Australiassa on 11. syyskuuta 2014, jonka vuoksi Twitter-mainos antaa hahmoista varsin kyseenalaisen kuvan. Päivämäärä sattuu nimittäin olemaan New Yorkin World Trade Centre -pilvenpiirtäjiin kohdistuneiden terrori-iskujen vuosipäivä. Kyseinen twiitti on sittemmin poistettu, mutta uutinen mokasta ehti tietenkin levitä internetissä kulovalkean tavoin.