Taaperon hurja tomaattiallergia – jo yksi pisara ketsuppia tappaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tomaatti on yksi yleisin ruoka-aineallergian aiheuttaja. Oireet saattavat ilmaantua joko välittömästi ruokailun jälkeen tai muutaman tunnin kuluttua syömisestä. Brittiläinen taapero on niin allerginen tomaatille, että pisarakin ketsuppia voi koitua kuolemaksi.

Kaksivuotias Ruben Curie joutuu välttämään tomaattia kaikessa muodossa. Allergia todettiin vuosi pojan syntymän jälkeen, kun tomaatti aiheutti pojan iholle nokkosihottumaa ja rakkuloita. Kerran poika oli kuolla syötyään hyppysellisen ketsuppia, sillä hänen kielensä ja kasvonsa turposivat sekä hänellä oli suuria hengitysvaikeuksia.

Vanhemmat ovat jatkuvasti silmä tarkkana siitä, mitä pieni poika panee suuhunsa. Jatkuvasta valvonnasta huolimatta Ruben on saanut kolme muutakin allergista kohtausta, joista yksi oli yhden ainoan pavun aiheuttama. Vanhemmat uskovat kontrolloinin helpottavan iän myötä, kun poika itsekin tajuaa allergisoivat ruoka-aineet ja osaa välttää niitä. Siihen saakka esimerkiksi pikaruokalavierailut ovat hänen perheelleen vain kaukaista unelmaa, Mirror uutisoi.