Häh? Japanilaisilla festareilla leikkipyydetään valaita

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Valaanpyynti on jo vuosia kohdannut vastustusta erilaisilta eläinsuojelujärjestöiltä. Japanissa valaita on pyydetty satoja vuosia, mutta sittemmin sen harjoittamista on ryhdytty rajoittamaan valaskantojen pienenemisen johdosta.

YouTube
YouTube

Kaupallisessa tarkoituksessa tehty pyynti on kiellettyä, mutta Japanin mukaan sen harrastama pyynti tapahtuu tieteellisistä syistä. Nyt maassa on harrastettu hieman toisenlaista valaanpyyntiä. Kyseessä on nimittäin valaanpyyntifestivaalit, joilla pyydetään keinotekoinen valas.

Valaanpyytämiseen käytetään perinteisia japanilaisia keihäitä ja verkkoja. Nagatossa järjestetty Kayoi Whale Festival veti puoleensa pyytäjien lisäksi myös uteliasta yleisöä, Daily Mail kertoo.

Festivaalin tarkoituksena on ylläpitää satoja vuosia vanhoja pyyntiperinteitä kuitenkaan vähentämättä valaskantaa. Leluvalaan pyydystäneet miehet kantoivat saaliinsa rantaan asti. Tämän jälkeen eläimelle laulettiin ylistyslauluja.