Varis ekaluokkalaista fiksumpi? Ratkaisee näyttävästi tehtäviä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Varikset ovat erittäin älykkäitä lintuja, ja olemme kertoneet lintulajin suorittamista pulmatehtävistä ennenkin. Tällä kertaan valokeilaan nousee uudenkaledonianvaris, joka osaa ratkaista monimutkaisia ongelmanratkaisutehtäviä herkkuja saadakseen.

YouTube
YouTube

Varis näyttää videolla erilaisten tehtävien avulla, kuinka se poimii pähkinöitä putkista ilman, että se osuu ansoihin tai pudottaa herkkuja. Rehellisyyden nimissä voi sanoa, että maailmassa on tuhansia ihmisiä, jotka eivät pystyisi samaan. Varis suorittaa yhteensä kuusi pulmatehtävää.

Testi on Aucklandin ja Cambridgen yliopiston yhteistutkimus. Uudenkaledonianvarista pidetään tutkimusten mukaan yhtä älykkäänä kuin ensimmäisellä luokalla koulussa olevia ihmisiä. Lintu osaa käyttää esimerkiksi työkaluja ruoan etsimiseen.