Pitihän se arvata… Kissavideoille perustettiin oma filmifestivaali

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internet on luonut monia kuuluisia kissajulkkiksia, kuten Marun ja Grumpy Catin. Kissavideot ovat aikuisviihteen lisäksi netin suosituimpia taltiointeja ja ”cat video” -hakusanalla tulee Googlesta noin miljardi osumaa. Nyt kissavideot ovat saaneet oman filmifestivaalin.

Yhdysvalloissa kiertää parhaillaan Feline Film Festival -niminen tapahtuma, jossa esitellään pelkästään kissavideoita suurelta screeniltä katsojille.

Kissojen filmifestivaaleille saapuu sadoittain ihmisiä katselemaan parhaimpia mirrien tähdittämiä taltiointeja, Associated Press raportoi. Oli vain ajan kysymys, koska tällainen tapahtuma järjestetään, sillä kissavideot kuuluvat internetin suosikkeihin.

Kissavideot ovat suosittuja etenkin ankeina päivinä, jolloin piristystä ei tahdo löytyä mistään muusta. Etenkin suloisten kissanpentujen seuraaminen tuo väkisin hymyn huulille. Nykymuotoisen internetin keksijä Tim Berbers myönsi taannoin, ettei olisi koskaan voinut kuvitella, että yksi eläin on saavuttanut niin suuren suosion maailmanlaajuisesti pelkästään kotivideoiden avulla.